dinsdag 15 april 2014

Banana Honey Muffins




Hoi Hoi!

Vandaag heb ik een heerlijk en gezond receptje voor jullie!
Banana Honey Muffins!
De honing en banaan zijn al lekker zoet dus er hoeft niet veel suiker bij.
Ideaal om bijvoorbeeld uit te delen als traktatie op school.
Het zijn lekkere zachte muffins die absoluut niet droog zijn, dit komt door
de smeuïge bananen die erin zitten.


Wat je nodig hebt voor 12 muffins:
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels boter
  • 85 gram honing
  • 4 rijpe bananen
  • snufje zout
  • 80 gram noten (naar keuze)


            Bereidingswijze:
Warm je oven vast voor op 170 graden en prak de 4 bananen fijn.



Smelt de boter in de magnetron of een pannetje en doe dit bij de suiker en honing. 
Voeg de bananen en snufje zout toe en mix dit ongeveer 3 minuten op de lage stand van je mixer tot dat er een mooi beslag ontstaat.
Voeg nu beetje bij beetje de meel toe en mix dit weer 3 minuten op de hoge stand.


Gooi de in stukjes gehakte noten erbij en meng dit door het beslag. Ik heb er ook rozijntjes bij gedaan omdat mijn zoontje Ayden er zo gek op is :)



Nu kunnen we de vormpjes vullen. Ik gebruik een siliconen muffinbakvorm. Als ik alleen de papieren vormpjes gebruik zakken de vormpjes en blijven ze niet mooi rond. Plaats de muffins voor 25 minuten in de oven.




Als de 25 minuten om zijn en de muffins een mooi kleurtje hebben
zet je de muffins op een rooster en laat je ze goed afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn kun je ze bewaren in een tupperware doosje.
Zo blijven ze ongeveer 5 dagen goed.



Je kan de muffins ook in doorzichtig folie verpakken en er een lintje om heen doen. Heel leuk voor een feestje of als traktatie!




Xx Najoua






Geen opmerkingen:

Een reactie posten