dinsdag 3 juni 2014

Zomerse CitroenCake


Het was weer eens tijd om een cake te bakken! Dit keer heb ik gekozen voor een kleine frisse citroencake. Hij is heerlijk luchtig en de citroenglazuur die ik erop heb gedaan maakt hem helemaal af!

Wat heb je nodig:

  • 125 gram boter
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2 kleine eieren
  • 135 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eetlepels citroensap (glazuur)
  • 100 gram poedersuiker (glazuur)
( Ik heb een 1 liter bakvorm gebruikt, je kan ook een grotere vorm gebruiken en de ingrediënten verdubbelen.)



Warm je oven vast voor op 160 graden en vet je bakvorm met wat boter of bakspray.
Meng de boter en suiker tot een mooi geheel.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en het citroensap.


Spatel de citroenrasp, bloem en bakpoeder beetje bij beetje door het beslag. Dus dit moet je niet mixen maar voorzichtig roeren met een spatel.
Vul je bakvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak de cake ongeveer 30 minuten.


Als de taart goed is afgekoeld kan je het glazuur maken.
Mix het citroensap met de poedersuiker tot een mooi glad dik geheel en schep dit over de cake.






Xx Najoua



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen