zaterdag 9 augustus 2014

Chocolade Aardbei Muffins





I'm Back! :)
Vandaag weer een heerlijk makkelijk recept! En je raadt het al! Again.. CHOCOLATE! ;)
Ik had in de avond een verjaardag en besloot Muffins te maken en mee te nemen. Ik vond een reep chocolade in de kast maar wilde er toch iets anders bijvoegen om speciale muffins te maken. Aardbeienjam! Geweldige combo! De muffins waren echt heerlijk en ik ga ze zeker vaker maken!!


Wat heb je nodig:


  • 375 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1theelepel bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1ei
  • 1 theelepel vanille essence
  • 150 gram chocolade (reep)
  • 4 eetlepels aarbeienJam
Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom; bloem, bakpoeder en suiker. Doe ook alle natte ingrediënten bij elkaar; de zonnebloemolie, het ei, melk, vanille. Meng dit goed met een garde en voeg het toe aan de droge ingrediënten. Roer dit door. Het beslag is stevig van structuur. Hak de chocolade in stukjes en voeg 3/4 toe aan het beslag.


Vul je bakvormjes voor 3/4 met het muffinbeslag.
Doe nu 1 theelepel aardbeienjam per muffin op het beslag in het midden. Eindig met een laag van het resterende muffinbeslag. Strooi de resterende chocolade stukjes over de muffins en ze kunnen meteen de oven in voor 35 minuten.
Zo simpel is het! ;)





Xx Najoua




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen